DIVERSE HUNDETRENING

KLIKK PÅ OVERSKRIFTENE

OVER 150 TRICKS
Av Solveig Trippestad
En oversikt over tricks / øvelser du kan lære hunden, noen med video som viser innlæring. Noen av tricksene er velegnet for hunder som skal holdes i ro.

newTRYGGERE HUND
Tips for usikre og sensitive hunder, alt lært av hundetrener Carina Josefine, hjemmeside: https://www.carinajosefine.no/.  Jeg gikk på nettkurs, hvor vi fikk lekser/utfordringer, og jeg fikk høre at jeg var kreativ når det gjaldt å finne på øvelser, så det er mange idéer å hente fra videoene jeg har inkludert i hver ukes utfordring.

 REFERAT FRA LEKEKURS
Referat av Solveig Trippestad fra lekekurs med instruktør Siv Svendsen
Hvordan leke med hunden, hva gjør du hvis hunden mister oppmerksomheten, trening for rask lydighetsinnkalling, indianerleken for god sitt og bli pluss fart, bytte-leke for bra opptak av apport og fart mot fører + få hunden til å komme tilbake med leken.

INNKALLINGSLEK for valper og voksne hunder
Oversatt av Solveig Trippestad etter innspill fra internett.

RRR = Really Reliable Recall
Oversatt av Solveig Trippestad etter innspill fra internett.
Her kommer oppskriften på hvordan legge grunnlaget for en innkalling som alltid fungerer, uansett hva hunden gjør og uansett på hvilken avstand hunden er, om den leker eller løper etter ekorn.  Hunden skal uten å tenke reagere på et innlært signal og komme til deg.

DOGGIE ZEN for valper og voksne hunder
Oversatt av Solveig Trippestad etter innspill fra internett.
Doggie-Zen er en sentral grunnferdighet eller en treningsfilosofi som du har nytte av enten du vil gå på utstilling, ha en lydig hverdagshund eller konkurrere i en form for hundesport.  Hunder er ikke født med selvkontroll, og du kan ikke lære hunden selvkontroll, men du kan arrangere situasjoner hvor hunden lærer seg selv selvkontroll. Doggie-Zen passer godt for aktive og intense hunder, og kan trenes fra valpen kommer i hus.

NILIF = Nothing In Life Is Free
Oversatt av Solveig Trippestad etter innspill fra internett.
Det opprinnelige NILIF-programmet ble utviklet av Deb McKean, amerikansk atferdsrådgiver, veterinær og lydighetstrener, men mange har laget egne varianter av programmet senere. Programmet er effektivt for sky og forsiktige hunder fordi de slapper av når de vet eieren overtar alt ansvar. Programmet er effektivt for dominante og selvsikre hunder, fordi de lærer at lederrollen er opptatt og at de vil få et morsommere liv uten en ledertittel. Programmet er like velegnet for hunder midt mellom disse to ytterlighetene, fordi hundene lærer seg til å stole på og akseptere deg som leder.

ON-OFF-TRENING
Referat fra foredrag med Eva Bodfäldt – tema: On/off.
Ønsker du å finne din hunds avknapp? Når du er borte hos folk, er hos veterinæren, når du skal klippe klør, når du er på stevner eller når du har med deg hunden ute blant mange mennesker. Her lærer du hvordan kunne veksle mellom passivitet og aktivtet.


4 FORMER FOR AKTIVISERING AV HUND
Av Solveig Trippestad
Anders Hallgren nevnte på foredrag  i 2012 det samme som jeg noterte ned fra hans bøker på 1990-tallet, dvs. at det finnes fire former for mental aktivisering, og at dette er noe av den viktigste treningen for å få en selvstendig og sikker hund.

 VALPETRENING LÆRT AV SUSAN GARRETT
Min huskeliste fra Susan Garretts  Puppy Peaks-videoer. Vi fikk se alt hun gjorde med valpen fra den var 3 uker gammel. Det er masse å trene på…..

SOLVEIGS  VALPETRENING + GRUNNLEGGGENDE TRENING
Trening med Tira kan vel kanskje kalles «agility foundation», men vi trente på det som ble nødvendig underveis, fra støvsuger til lyder til…….

OPPBYGGING AV HUND
Pga skader har vi fått mange tips fra massører og kiropraktorer om hvordan bygge opp hundens muskler og styrke kjernemuskulatur. Her finner du disse blogginnleggene samlet.


FYRVERKERITILVENNING

25 min lyd fra fyrverkeri fra lav til høyere lyd for tilvenning før nyttårsaften

VALPETRENING
(ikke like detaljerte forklaringer som ovenstående)

SNUTE TOUCH (hand target, nose touch, hand touch)
Av Solveig Trippestad
Svært kortfattet oppsummering. Hvordan lære hunden å touche hånden din og å touche en nøytral gjenstand med snuta.

HUND PÅ MIN HØYRE SIDE
Av Solveig Trippestad
Svært kortfattet oppsummering. Lær hunden til å kunne følge deg både på din venstre og høyre side, og å komme til ønsket side av deg.

OPPARBEID LEKEINTERESSE
2 “oppskrifter” av Susan Garrett, oversatt av Solveig Trippestad

OPPARBEID JAKTINTERESSE
For agility er viljen til å løpe etter en leke ofte viktigere enn drakamp. Nederst på denne siden er en fin innlæring av dette, som også lærer hunden selvkontroll.

1-2-3-LEKEN
Av Susan Garrett, oversatt av Solveig Trippestad
Denne leken vil bidra til en hurtig innkalling, en solid og rask sitt og gir deg en motivert og samarbeidsvillig hund.

DRAKAMP
Av Susan Garrett & Jean Donaldson, oversatt av Solveig Trippestad
Regler  fra drakamp / Rules for Relationshipbuilding Games / Sit – Tug – Sit-Game / Tug – Drop the Toy Game / Hide & Seek Game

newVIKTIGHETEN AV VEKTSKIFTE VED DRAKAMP
Se under AbsoluteDOGS Tom & Lauren lengst ned på siden.

BRUK SELE

MANIMALS MILJØTRENINGS-SKJEMA
Gry Løberg har laget et skjema for alt man bør «utsette» en valp for. Gry skriver mer om sosialiseringsperioden her

KOMMANDOER OG SIGNALER
Jeg har strevd lenge og feilet mange ganger, og Cory, Candy og Winnie hadde ikke alltid samme kommandoer for samme atferd, noe som gjorde at jeg ofte sa feil, men nå tror jeg Winnies liste er så bra at jeg kan bruke den også på en valp.

SOLVEIGS TRENINGSTIPS fra bloggen

KAREN PRYOR’S 15 REGLER FOR Å KOMME I GANG MED KLIKKEREN
Oversatt til norsk av Nina Hansen

DEB JONES’ MULTI-DOG GAMES
Tren inne med flere hunder samtidig

 

2 tanker på “DIVERSE HUNDETRENING

  1. Tilbaketråkk: Siste oppdateringer | Solveigs AGILITY-side og blogg

  2. Tilbaketråkk: Påskens trening og videre trening med Tira | Solveigs AGILITY-side og blogg

Det er hyggelig med en kommentar: