Hunden snuser og bjeffer på agility-banen

Av JO SERMON

Hjemmeside: http://www.agility-training.co.uk/

 

Hvorfor stikker hunden min av for å snuse?
 

 

Så – hun foretrekker å være sammen med andre mennesker istedenfor å trene agility med deg? Jeg ville…:

Øke belønningsfrekvensen. Samme hvordan du gjør det, men få gitt henne  belønning, og gi henne både bedre belønning, mer belønning og belønning oftere.

Sørg for at hun lykkes. Hvis hun skal gjøre en vanskelig sving, legg en «target» (f.eks. godbitskål, leke) så hun vet hvor hun skal. Bruk «target» på rette strekninger  og få henne virkelig ivrig på dem. Øv på alle nye føringsteknikker UTEN hunden din til du selv er komfortabel med dem.

Hvis hun gjør feil, anta at det er din feil – det er det forresten også (!) – for enten har du ikke lært henne det hun trenger vite eller du var for sen med informasjonen.

Sørg for å lære henne jobben så godt at hun kan gjøre den uten deg – på den måten sørger du for at selv om du roter det til, vil ikke hun  bli berørt av det :))  Tren SPESIELT godt på slalåmen, og uansett hvilken innlæringsmetode du benytter, sørg for å gjøre slalåmen  til det BESTE hinderet, og til et hinder hun kan gjøre helt på egenhånd.


  

Hun bjeffer for å få oppmerksomhet fra andre
 

Lær henne en øyeblikkelig «dekk»-  på den måten kan du belønne henne for «dekk» før hun kommer bort til disse menneskene.

Sørg også for å gå mange steder for å trene kontakt – til ditt lokale supermarked, fotballkamp etc – hvor som helst hvor det er bråk og bevegelse. Start i det små og gjør det gradvis vanskeligere – det vil tilslutt forbedre hennes «fokus».

Mens du venter på din tur på trening, be henne «dekke» litt vekk fra deg og belønn henne regelmessig.

 

Sørg for å bare gi henne oppmerksomhet for atferd som du ønsker skal fortsette, og forsøk å ikke klappe og småprate med henne på trening.  Gi henne MASSE kos og klapp vekk fra treningssituasjonen  :))

Oppmerksomhet i en hvilken som helst form er en kraftig belønning for denne typen hund – bruk det til å belønne det du ønsker. Du vil også merke at hvis du ikke er på tå hev hele tiden, kan det hende at hun vil begynne å jobbe for «din» oppmerksomhet.

Jo Sermon and Beardies from Surrey in the UK

 

Oversatt av Solveig Trippestad

Reklamer

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s