Fører- eller hinderfokus

AV BUD HOUSTON:

Hundens fokus på banen er en balanse mellom førerfokus og fokus på hindrene foran hunden. Du kan lett se om denne fokus er ute av balanse.  En hund med for mye førerfokus vil løpe forbi hindrene fordi den gir all sin oppmerksomhet til føreren. En hund med for mye hinderfokus vil ofte søke mot galt hinder.

Jeg mener det er ganske lett å få hundens fokus i balanse.

For mye hinderfokus:

  

 

En hinderfokusert hund trenger mye trening på svinger, innkalling og på å følge førerhånden. Men – vi ønsker ikke en hund som tar kontakt etter hvert hinder, for hvis kommandoene kommer tidlig nok, både retnings- og hinderkommando,  skal  ikke hunden behøve å åpenlyst vente på din beskjed om hva som skal skje. Du må utvikle en god følelse for timing.

For mye førerfokus:

Den fører-fokuserte hunden trenger trening på fremadsending.

 

 
 
 

 

 

For å starte å lære inn et hinder bruker jeg KISS-prinsippet («Keep It Simple, Silly»). Jeg lærer inn en «progressiv» fremadsending. Start med å lære hunden til å gå frem over et hopp, og gi godbit. Gå et halv skritt bakover og send hunden over hoppet, og gi godbit igjen.  Fortsett å gå bakover så lenge hunden søker mot hoppet. 

Hvis du leker denne leken mye nok, vil du kunne sende hunden din fra en side av hagen til den andre uten problemer. Vet du hvor langt du skal kunne sende hunden mot et hopp? Svar: Lengden på hagen din. Hvis du har 10 mål – beklager.  Det er din feil som kjøpte en så stor tomt!  Det er viktig i denne leken at du ikke presser så mye at hunden mislykkes. Dette er samtidig en test på deg som trener.

Bud

Reklamer

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s