Man 16/10_ Agilitytrening med Tira

Fantastisk og varm solskinnsdag, perfekt for trening!  Barbro og jeg møttes til tur før trening kl 11 og gikk en liten tur før vi bygde bane.

Tira var på nesten 15 km løpetur med Tommy igår, så jeg lurte på om hun ville være støl eller sliten, for Tommy har vært syk, så det er en stund siden sist de løp.

Denne gang ble det denne banen:   https://agilityflow.net/2016/09/02/agilityflowcourses9/#more-410

Siden Tira når hun nærmer seg «valpefødsel» ikke bør ha krappe svinger, rettet jeg rørene ut litt ekstra og droppet den ene nummereringen og laget en ny (sorte firkantnr) som passet bedre med det vi har trent på + en fartsbane: (grønn strek):

Hvite sirkelnr:

Jeg tenkte starten var litt tricky, men ellers mente jeg dette var en fin fartsbane, men det jeg ikke visste, var at jeg hadde med en uvant hund idag, så ingenting ble som forventet.

  • Bli sittende? Tira sitter alltid på start, men idag reiste hun seg ørten ganger og kom etter meg eller gikk til Barbro.
  • Nr 2-3: Jeg tok lang innkalling, dvs. jeg stod nedenfor hopp 3. Hun hoppet fint hopp 2 hver gang, som var det jeg trodde kunne være vanskelig siden jeg stod et stykke unna. Istedenfor å ta hopp 3, forsvant hun inn i unummerert rørinngang hele tre ganger. Da hun gjorde det for tredje gang, fant jeg ut at jeg må ta vare på farten hennes, så jeg fant på en bane fra røret så hun fikk det som hun vil.Heldigvis skrev jeg etter forrige trening: «Bør nok leke oftere, og passe enda bedre på at hun ikke skjønner det blir feil.» Hun ble dermed belønnet for å ta røret hun ikke skulle ta hver gang, og det var jo bra!!!  I pausen fant jeg nemlig ut at jeg hadde jo ikke sagt noe……….. Hvis hun skal svinge vekk fra linjen hun er på, skal jeg si noe, og jeg var helt stille. På andre økt sa jeg noe, og da svingte hun, men jeg burde jo sagt fra FØR hun satset, ikke etter at hun hadde landet….. Stakkars hund som har så treg fører!!!

Sorte firkantnr:

Farten forsvant på andre økt var som den har gjort etter løpetid, så litt fartstrening innimellom ble lagt inn.

  • Svinger 3-7:  Var jeg igjen altfor treg og sa lite eller ingenting 😦
  • Doble blindbytter: Pga hennes dårlige fart fikk jeg til doble blindbytter 😉
  • Blindbytter 14 – 17:  Jeg sa ingenting ved retningsendring der heller……
  • Rør Er litt ekstra redd for å sende henne inn i røret når hun er rett før «valpefødsel», og en gang ble hun der inne og kom ut samme vei. Gikk greit etterpå så etter litt massering fortsatte vi.

Fartstrening:

  • Vurderte å bygge fartsbane, men fant ut banen vår var egentlig en fartsbane som kunne brukes.
  • Dumt å bruke plastball hvor grusen sitter fast…… Hun spyttet grus mens hun løp.
  • Greide få opp farten hennes igjen, men etter å ha sett video, har jeg skjønt at det kan se ut som jeg prøver å lage en treg hund l fordi jeg er for treg og gir beskjeder altfor sent.. Må skjerpe meg!!!
  • MÅ huske å leke hver gang noe går galt, for det er nesten alltid min feil!

VIDEO:
Youtube: https://youtu.be/oUn7Y0SbFrs
Vimeo: https://vimeo.com/238854515

 

BILDER:

                  

 

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s