Tir 7/4 + 30/4: Veterinærbesøk + Winnies utvikling – oppdatert 16/5

Ikke leke????

Ikke leke????

Winnie ble skikkelig elendig etter forrige besøk hos kiropraktor, og har glidd to ganger etter det, og etter at hun gled siste gangen, gikk hun på tre bein noen dager.

strek-1000-blaagraa

De siste dagene har hun gått tur uten å halte, men vi har holdt oss på litt under 1 km morgentur, og kortere kveldstur. Inne halter hun fremdeles etter å ha ligget i ro, og hun belaster ikke beinet når hun står.

Jeg var veldig spent da vi idag skulle tilbake til veterinæren idag. Hun fant igjen nye låsninger i bekken, kjeve og nakke, samt rotasjon i kneet – sikkert fra den siste gangen Winnie gled. Hun mente likevel at Winnie er mye bedre, så Winnie slapp akupunktur idag, noe hun nok var veldig glad for!

Nå blir det opptrening i ulendt terreng fremover, hvor vi forhåpentlig gradvis kan øke turlengden etterhvert som hun takler det  😀

Winnie er veldig lei av å ta det med ro:

w-010415-5291

På kvelden har det vært veldig vanskelig å holde henne i ro  – da bare skal hun leke, og jeg prøver unngå at hun fillerister leker og gjør andre gale vridninger:

Onsdag 8/4:
Første tur i skogen ble på nesten 900 m og ingen halting 🙂 Korte kveldsturer med først Tommy og så Vidar – det gikk forhåpentlig bra uten at noen vet det 😉

Torsdag 9/4:
Første morgentur på litt over 1 km på Sauejordet, og alt gikk bra. Det gjorde det ikke på kvelden – hva i alle verden har skjedd?  Jeg lurte på hvorfor hun bare lå på gulvet utover ettermiddagen/kvelden, men tenkte ikke på at det skyldtes at hun hadde vondt 😦 Hun har veldig tydelig veldig vondt for å tråkke på beinet, og det var halting på kveldens bittelille tur.

Fredag 10/4:
Ingen morgentur på Winnie – hun var bare ute i den lille innhegningen og strevde for å komme opp den lille trappa og inn 😦 Begynte å virke litt bedre utover dagen og kom seg litt rundt inne, og på kort kveldstur gikk hun ganske bra.

Lørdag 11/4:
Winnie virker mer fornøyd, og jeg så ingen halting på den lille morgenturen. Men – hun står helst ikke på beinet når hun står i ro. Ligger mesteparten av dagen, men våknet til liv da Vidar kom hjem med en bærepose full av nye leker 🙂

Søndag 12/4:
650 m morgentur uten halting 🙂 Bakbeinet henger fortsatt bare og dingler når hun står i ro. 500 m kveldstur uten halting.

Mandag 13/4:
Ingen halting på morgenturen på 650 m, men hun haltet på kveldsturen, men da hadde hun vært oppe veldig lenge og mast om leking. Bør nok ligge og hvile litt før hun går ut på tur.

Tirsdag 14/4:
Ingen halting på morgenturen på 650 m, men gled igjen og falt på vei ut – nysnø og glatt igjen 😦 Jeg var ikke med på kveldsturen.

Plutselig har det gått noen dager og å huske tilbake er jo umulig……

Husker at vi fant ut at Winnie bør ha ligget i ro før vi går kveldstur, ellers halter hun.

Fredag 17/4 prøvde vi oss på en skogstur ved Godthåb, gikk nesten 1 km, som så ut til å gå bra. Kveldsturen måtte pga løse hunder gå nedover bakken hjemme, og oppoverbakker pleier være verre, men det så ut til å gå greit også opp igjen.

Lørdag 18/4:
Jeg dro opp til Steinskogen med Winnie, men jeg ble ikke sikker på at hun ikke haltet, så vi gikk bare rolig 600 m. Ny og større innhegning laget hjemme, og Winnie lå i ro i sola hele dagen. Var ute en liten tur for å sjekke den nye innhegningen, men det så ut til at hun hadde problemer med beinet, så jeg fikk henne raskt inn igjen 😦 Winnie haltet på en litt kortere kveldstur enn vanlig (men ikke mye), og nølte før hun gikk opp den lille trappen til verandaen 😦 Hoppet ikke opp i sofaen på kvelden.

Søndag 19/4:
Vidar hadde sluppet Winnie ut i den større innhegningen før jeg stod opp, og da jeg tittet ut så jeg hun løp over toppen  Jeg trodde hun var bedre, men hun var verre – haltet mer enn på kveldsturen igår 😦

Mandag 20/4:
Første 200 m av kveldstur uten halting, men haltet litt etter det. Nøler ikke før hun går opp de få trappetrinnene, og har begynt å hoppe mer opp i sofaen igjen, selv om hun fortsatt ligger mest på gulvet. Følger igjen ivrig med når det er mat – ikke minst under årets første grilling 🙂 Står ikke på beinet når hun står i ro.

Tirsdag 21/4:
Vanlig morgentur på 6-700 m uten halting. Hopper hun litt mer opp i sofaene igjen,, tro….? Strålende vær, så yndlingsplassen er på verandagulvet i sola. Kort kveldstur (en katt kom løpende mot oss) uten halting.

Fredag 24/4:
Det har gått noen dager igjen, og Winnie virker bedre, men halter fortsatt litt på kveldstur, men kan gå et stykke før haltingen begynner. Tråkker fortsatt lite på beinet når hun står i ro, men hun nøler ikke før hun går opp den lille trappa og nøler ikke før hun hopper opp i sofa.

Idag raste hun opp fjellskråningen hjemme fordi Vidar var der – hun hadde ikke fått med seg at det nå er gjerde på toppen. Formiddagstur på Steinskogen på 750 m uten halting, og vanlig kveldstur hjemme – hvor hun i tilfelle haltet så lite at jeg aldri ble helt sikker på at hun haltet. Veldig mye ivrigere i kveld enn hun har vært på lenge – fant fram leker og spratt rundt (haltende), så jeg måtte finne fram Nina Ottosen-leker for å roe henne.

Lørdag 25/4:
Tidlig morgentur for å slippe unna regnvær med begge hundene på Steinskogen – bare 650 meter – da lurte jeg på om Winnie haltet. Forhåpentlig ikke riktig – haltet ikke da hun kom hjem. Vanlig kveldstur hjemme uten halting 🙂 Veldig sprek og masete på kvelden 🙂

Søndag 26/4:
Morgentur på Steinskogen på 900 m – uten halting 🙂 Kveldstur på Steinskogen på 600 m uten halting, men vill og gal senere på kvelden, så hun haltet da.

Mandag 27/4:
Begge dagens turer på Steinskogen – 700 m på morgenen og 800 m på kveldstur. Tror ikke hun haltet – ble aldri sikker 😉 Veldig sikker på at hun følte seg sprek på kvelden – hun maste og maste – men da haltet hun når hun spratt rundt inne mens vi prøvde å holde henne i ro.

Tirsdag 28/4:
Ca 700 m på tirsdag og ca 800 m på kvelden

Onsdag 29/4:
Morgentur på Steinskogen og kveldstur på Sauejordet hvor vi startet med oppover ulendt terreng (900 m, som så ut til å gå bra)

Torsdag 30/4:
Kort morgentur – gikk greit. Nytt veterinærbesøk – denne gangen hos Kristin Halle – se eget innlegg. Winnie haltet mer mens vi var der, og fortsatte å halte hjemme på kveldstid, men var helt umulig å holde i ro – hun skulle leke og leke…..

Fredag 1/5:
Morgentur og kveldstur gikk bare hjemmefra. Jeg forventet mye halting, for hun halter mye inne, men det var vesentlig mye mindre halting på de to korte turene enn inne. Forhåpentlig bedre i morgen!

Lørdag 2/5:
Morgentur på Jarmyra – antagelig 5-600 meter, hvor hun haltet lett de siste meterne. Kveldstur på Steinskogen, hvor det var antydning til halting på hele runden på 500 m. Hjemme gikk hun endel på tre bein resten av kvelden, men mase på aktivitet kunne hun likevel 😉

Søndag 3/5:
Morgentur på Steinskogen på  500 m uten halting. Kveldstur samme sted, også 500 m, antydning til halting siste del av turen.

Mandag 4/5:
Regnværstur oppover veien – vanlig lengde. Jeg så ingen halting, men Tira var så ivrig etter å komme seg hjem og vekk fra regnværet at jeg nok ikke så så mye til Winnie.

Tirsdag 5/5:
Morgentur på Sauejordet, hvor vi gikk nesten 900 m uten halting. Kveldstur i regnvær hjemme på ca 5-600 m, lett halting på hjemveien.

Onsdag 6/5:
Morgentur på Sauejordet som ble litt for lang, dvs. nesten 1,2 km, og hun haltet de siste 200 m. Halting også på kort kveldstur hjemme, men Morten var på besøk, og det ble sent før vi gikk tur, og hun hadde absolutt ikke tatt det med ro før turen – det ble mye masing om leking og aktivitet. Må gå tidligere kveldstur igjen!

Torsdag 7/5:
Vidar gikk morgentur med Winnie mens jeg var hos Katja med Tira, som har fått løpetid, men likevel ingen løse ledd 😀 Kveldstur på Sauejordet i plaskende regnvær, litt over 800 m, Winnie gikk mye, og jeg ble aldri sikker på om hun haltet.

Fredag 8/5:
Morgentur på Sauejordet – la på en ekstra runde siden vi hadde gått så kort, og da ble det plutselig nesten 1,2 km, hvor hun haltet litt de siste 100–200 metrene. Kveldstur på Steinskogen, bare 500 m, lurte på om hun haltet de siste 20 meterne, men ikke sikker.

Lørdag 9/5:
Winnies 11-års dag 🙂 Morgenturen gikk vi på Sauejordet – vi gikk sakte og rolig – men det ble nøyaktig 1 km uten halting. Kveldsturen på Steinskogen – snaut 600 m uten halting 🙂

Søndag 10/5:
1,1 km på Sauejordet på formiddagen uten halting 🙂 På kveldsturen på Steinskogen begynte hun å halte etter 400 m, men hadde ikke akkurat vært i ro før vi dro på tur.

Mandag 11/5:
Vidar gikk formiddagstur med Winnie mens jeg var på trening med Tira, så den vet jeg lite om. Kveldstur på Steinskogen ganske raskt etter at Winnie våknet hos Tommy, men likevel begynte hun å halte etter ca 400 m 😦

Tirsdag 12/5:
Morgentur på Sauejordet på 1 km uten halting. Kveldstur på Steinskogen på 530 m uten halting, men da passet jeg på å dra så snart vi så hun hadde stått opp.

Lørdag 16/5
Noen dager har passert, og jeg har vært mye på farten, og har ikke alltid fått med meg begge turene. Morgenturene er nå stort sett 1 km, og kveldsturene kortere, fordi de ofte fører til halting. Idag på 5-600 m kveldstur tror jeg at hun begynte å halte de siste 50 meterne. Men – hun har også gått 850 meter uten å halte, men da var morgenturen kort.

Søndag 17/5:
Formiddagstur på Sauejordet på 1,2 km – tror det var akkurat i grenseland for hva hun takler. Kveldstur på 5-600 m – usikker på om hun begynte halte.

Mandag 25/5:
Morgenturene holder seg fortsatt på ca 1 km ( en gang 1,3 km) og kveldsturene på 4-700 m. og jeg blir ikke sikker på at hun ikke halter på kvelden 😦 For noen dager siden lå hun på ryggen og sprellet i sofaen til Tommy og datt ned på gulvet. Kan hun ha blitt verre, tro….?

Reklamer

3 tanker på “Tir 7/4 + 30/4: Veterinærbesøk + Winnies utvikling – oppdatert 16/5

  1. Tilbaketråkk: Vår og sommervarme :-) |

  2. Tilbaketråkk: Tor 30/4: Veterinærbesøk m/Tira & Winnie |

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s