Man 10/11 – ons 12/11: Massasje, tur, veterinær

w-111114-5680Tira har fått  sjekket kneet både hos Katja Petrell og Kristin Halle, og er friskmeldt for en liten periode. Vi har vurdert opptrening med kløv – foreløpig forkastet ;-). En liten tur på nye områder har det også blitt.

 

strek-10-tynn

Mandag 10/11 – massasje

Vi hadde time hos Katja Petrell for sjekk av Tiras bekken, korsrygg + kne. Katja syntes musklene var ganske bra, og kneskåla var stabil 🙂

Muligens skyldes problemene slarkete ledd pga løpetid, eller de kan skyldes trykk på Tiras bekken ovenfra. Katja anbefalte trening med kløv, så vi dro innom 4poter.no, og Ylva hadde en liten kløv på lager. Jeg kjøpte den, men leverte den igjen dagen etter, etter å ha lest på nettet og blitt overbevist om at jeg ikke kom til å bruke den ….  Uansett greit å huske, og vi fikk ihvertfall tatt bilde:

w-111114-5680Kløvtrening:

  • Tilvenning til kløv uten vekt først
  • Starte med vekt på 50 g
  • Bruke kløv 2-3 ganger pr uke
  • Maks 1/2 time hver gang.
  • Øke med 50 g annenhver uke.
  • Gradvis øke tiden
  • Maks 10% av Tiras vekt, dvs. ca 500 g.

Jeg avtalte med Katja at vi kunne få komme til en veldig kort time rundt de tider det er «fødsel» for å få sjekket om det da er problemer, men det gjenstår å se om det blir på nyåret eller ved løpetid til våren.

Tirsdag 11/11 – tur ved Skytterkollen:

Jeg prøver stadig å finne nye og spennende områder for Tira å gå tur i. Denne gangen parkerte vi i Østernvannsvingen. Vi skulle bare gå en liten tur, og vi gikk i en helt annen retning enn mot Østernvann. Sola tittet såvidt fram litt innimellom, men det var egentlig altfor mørkt til å ta bilder med mobilen, men siden jeg aldri har gått der før, måtte jeg ta mobilbilder likevel:

w-111114-004
w-111114-014  Mer balansetrening, og Tira begynner endelig å bli ivrig på det 🙂

w-111114-011

w-111114-021 Stien fortsatte på den andre siden av elven, men SÅ våt hadde jeg ikke lyst til å bli, så vi  snudde:

w-111114-029

 

Onsdag 12/11: Veterinærbesøk

Jeg var veldig spent på om Kristin Halle ville være enig med Katja i at kneskåla nå holdt seg på plass. Den holdt seg på plass, så da er vår ufrivillige pause fra trening over, ihvertfall for en stund 😀

Noe mer galt var det naturligvis også – både i nakken og på siden av brystet – i tillegg til at bekkenet ikke var helt bra ennå, men ihvertfall mye bedre, så her intensiveres massasjen fremover!

Etter at kneskåla har holdt seg stabilt på plass i 1,5 år, har jeg lurt veldig på hva som nå skapte problemene.  Kristin sa at da den skled ut for et par uker siden, trykket hun ikke oppå bekkenet til Tira, så der forsvant den teorien. Men – hun fortalte at hunder ofte får slarkete ledd i forbindelse med løpetid, og da kan kneskåla lett skli ut og det blir låsninger i bekkenet (eller var det omvendt?), så troen på at løpetiden forårsaker dette, er fortsatt stor.  Hun fortalte at en annen kiropraktor hadde kansellert tre patella-operasjoner fordi det viste seg at kneskåla holdt seg på plass bare ved hjelp av kiropraktikk, så forhåpentlig har det Kristin retter på effekt 🙂

Er det løpetiden som forårsaker dette, kan Tira få de samme problemene under innbilt svangerskap, dvs. når det nærmer seg «fødsel», så på den tiden må vi igjen ta det med ro, og forhåpentlig får vi da hjelp av Katja til å skjønne om Tira har problemer.

Tira går ofte i passgang, noe som i følge Kristin gjør at Tira «låser bekkenet», så vi må få henne opp i trav. Det er fortsatt viktig med turer i ulendt terreng, men om et par dager kan hun ihvertfall igjen få gå løs på tur 😀

Reklamer

2 tanker på “Man 10/11 – ons 12/11: Massasje, tur, veterinær

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s