Tir 2/9: Veterinærbesøk + oppdatering Winnie

300814-3786Winnie begynte å halte på venstre bakbein i april, og det tok lang tid før hun kunne gå korte turer uten halting.  Turlengden har blitt veldig gradvis økt, og vi har kjørt morgen og kveld til skogsområder for å forhindre at hun går på asfalt.

strek-enkel-brun

Vi har nå kommet opp i 4-5 km tur i ett og ytterligere 2-3 km om kvelden, så nå har vi igjen begynt å kunne gå tur hjemmefra til skogen. De siste to ukene ser det ut til at også haltingen etter å ha ligget i ro har blitt borte, og endelig har hun begynt å leke igjen 🙂

Idag skulle vi til kontroll hos Cecilie Askvig, og da vi sist var der 17. juni, var det fremdeles mye galt. Winnie fikk laserbehandling også idag, men mye er nå veldig mye bedre:

  • Korsbåndet er nå helt stabilt igjen 🙂
  • Bekken: Winnie er fortsatt litt skjev i bekkenet, men Cecilie sa at det kan jo hende at hun alltid har vært litt skjev. Cecilie fikset en låsning, men ellers var alt bra i rygg/bekken 🙂
  • Nakke: I nakken var det mange låsninger, og Cecilie mente at Winnie nok har hatt problemer med å snu hodet til høyre siste tiden. Det er visst lenge siden jeg tenkte på det, noe som har vært et problem tidligere, men jeg har nok bare vært opptatt av haltingen hennes…..
  • Belaster bein/sitter skjevt?: Jeg må følge med på om hun nå belaster beinet og på om hun alltid sitter skjevt, noe hun gjorde hos Cecilie.
  • Aktivitet: Vi kan nå øke all aktivitet gradvis, men ikke for mye på en gang! Jeg spurte om vi kan ta vekk den lille innhegningen vi har laget til Winnie i hagen, og svaret var at jada, hvis hun da ikke raser avgårde. Vel – hun gjør  jo ikke det før det kommer en katt, men hvem vet når en katt dukker opp…. Det betyr at beholder vi innhegningen, kan hun gå ut og inn som hun vil, og fjerner vi den, kan hun ikke være ute alene. Tror vi beholder den en stund til….
  • Øvelser: Jeg tar godbit i hånda og skal få Winnies snute til å følge den mot høyre og venstre (hvis hun snur hele seg, kan hun sitte mellom beina mine under øvelsen). Sittende foran og mot meg skal hodet hennes oppover, dvs. snuta skal oppover for å «låse opp» noe i nakken. Hodet må ikke være på skakke i noen av disse to øvelsene. Det er best å gjøre øvelsene etter at hun har gått tur eller etter massasje slik at hun er varmet opp.
  • Massasje: Det virket som nakken nå er det verste, så her må vi i gang med massasje igjen.
  • Jevnlige kontroller: Når hunden først har hatt en slik skade, kommer problemene ofte gradvis tilbake igjen, så Cecilie anbefaler at Winnie sjekkes 3-4 ganger pr år.

Endelig leker Winnie igjen (og Tira er veldig fornøyd med det):
Vimeo: https://vimeo.com/105098572 eller youtube:

Reklamer

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s