Tor 13/6 – man 17/6: Trening, turer, bilkjøring og fysioterapi

w-150613-5406

Tira har nå såvidt fått begynne med litt drakamp. Vi har også vært på siste besøk hos fysioterapeut Katja med Tira – ihvertfall før sommeren. Jeg begynner å se en trend i Tiras bilsyke og bilkjøring. Forøvrig går det i turer, trening, lek og hvile 🙂

strek-mange-farger

Etter torsdagens veterinærbesøk hos Wenche fortsatte det å regne, og to hunder stod inne og så ut – moro å se at høydeforskjellen har krympet: 

w-130613-5333

TRENING:

På torsdag kveld var det tid for å øke antall drakamper pr dag fra 5 til 7, og denne gangen valgte vi 5 baller, hvor vi varierte mellom drakamp og å dytte ballen i hånda mi. Vi har trent:

w-130613-5344

 • Klar – ferdig – gå med sitt og bli, hvor vi varierte mellom at hun skulle komme til min venstre eller høyre hånd, og ved å legge ballen på gulvet.
 • Åttetall mellom beina mine.
 • Komme inn på og gå ved min venstre side – vanskelig å la være og hoppe og sprette med ball som belønning 🙂
 • Sitt og bli, hvor jeg gikk ut av syne og gjemte ballen. Hun satt!!! Og – fant ballen 🙂
 • Det blir også trening på cavaletti og oppblåsbar madrass, ikke alltid hver dag,  det avhenger av hvor mye det blir av andre aktiviteter og turer.
 • Sitt og bli-trening utendørs på lørdag:
  w-150613-5406
 • Vi hadde drakamp som belønning to dager etter hverandre og økte fra 5 til 7 drakamper pr dag. Så ble det tre dager opphold i drakamp-opplegget for å sjekke om hun var støl eller hadde vondt, men jeg så ingen gale tegn. Da vi prøvde igjen,  ble det 10 drakamper på en dag hvor vi varierte mellom å bruke en ball og en bamse. Alt fungerer med denne hunden 😀

TURER:

Tommy og Winnie har vært på Sauejordet, men ser fortsatt ingen sauer der, men det burde være nok gress til dem:

130613-001130613-002

Mens Winnie og jeg var på Skui-gjengens midtsommertur på fredag, hadde Vidar tatt med Tira på en liten tur hvor de hadde truffet en dame med en papillon. Damen må ha falt fullstendig for Tira, for masse bilder ble tatt av Tira 🙂

I HAGEN:

Siden Winnie haltet på slutten av Skui-gjengens midtsommertur, har det vært praktisk å bruke Tiras innhegning også til henne så hun holder seg mer i ro, men allerede dagen etter var hun så bra at vi knapt så halting, og de etterfølgende dager har vi ikke sett halting, men turene holdes fortsatt ganske korte.

Det kommer noen, og vi har stille og flinke vofser:

w-150613-5415

Tore og Vidar har de siste dagene tenkt mye på vinteren, og masse ved er kjørt hjem. Vedkjørerne kommer gjerne innom for å hilse på:

w-150613-5421

Winnie prøver få dem til å interessere seg for ballen hennes, og Tira har rappet en arbeidshanske og er fornøyd:

w-150613-5429  Enkelte bilder burde bare bli klare…. – lykkelige Tira i farta:

w-150613-5430

Det kommer visst ikke flere….:

w-150613-5442Joda,  Morten kom innom like etterpå (lørdag) til fotball og middag 🙂 Tira har allerede vent seg til fotball, så nå sover hun like godt samme hvor galt det går for Norge og Stabekk 😀

BILKJØRING + MASSASJE/FYSIOTERAPI:

Mandag 17/6 var Tira og jeg hos Katja Petrell igjen – her er min huskeliste:

Bilkjøring: 

 • Tira fikk ingen mat før vi dro avgårde, men hun kastet opp fire ganger i bilen på vei til / fra Katja (bare 15 min å kjøre én vei). Hmmmm – så ille har det vel aldri vært før, men hun satt i buret bak i bilen. Da håper og tror jeg det er bevist at det går noe bedre når hun sitter foran, men om hun får mat eller ei spiller visst liten rolle. Det er også klart at rette strekninger går veldig mye bedre enn svingete veier med humper og bakker. På hjemvei stoppet vi et par steder, og Tira fikk hilse på mange damer på gartneriet – hyggelig – men hjalp dessverre lite på bilsyken hennes.
 • Tira var ikke bra i magen da vi kom hjem og hadde bare fått litt av sitt eget tørrfor som godbiter hos Katja, så da tror jeg mageproblemene kan skyldes bilkjøring.
 • Heretter blir det mye kortere bilturer enn 15 minutter, og sitte bak er noe vi bare skal prøve på korte turer hvor Winnie også sitter bak. 

Massasje/fysioterapi: 

 • Massasje av korsryggen (den delen av ryggen som går fra ribbeina og ned til halebeinet) + av innsiden av venstre lår er fortsatt nødvendig. Forøvrig var Katja fornøyd med hvordan musklene nå er.
 • Jeg har oppdatert Tiras treningsopplegg med det jeg idag fikk vite om trening på balanseputer og cavaletti-trening.
 • Også Winnie bør trene på balanseputene, for hvis det er en svakhet i Winnies håndledd som forårsaker haltingen, så kan det være lurt å styrke muskulaturen.
 • Da vi første gang kom til Katja, ble Tiras muskler målt, og hun hadde vesentlig mindre muskelmasse i høyre bakbein enn i venstre. Idag ble de igjen målt, og høyre bein var blitt mye bedre 🙂

Reklamer

Én tanke på “Tor 13/6 – man 17/6: Trening, turer, bilkjøring og fysioterapi

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s