Man 7/1 – ons 9/1: Tira heter hun :-)

we-080113-0723

Navnet er bestemt, vi har jobbet med å like lyder, hun har vært på sin første trening i Skui-gjengen, vi har hatt mer besøk, og Winnie begynner å sette pris på valpen 🙂

Når vi skal ha valp, har vi pleid å vite det lenge før parring, lenge før valpene ble født, og har hatt god tid til å finne navn. Denne gangen ble alt bestemt tre uker før valpen skulle hentes, og vi var jo ikke engang helt sikre på om hun skulle bli med hjem da vi dro nedover.

Siden hun kom i hus, har Beate spurt: Hva er «dagens navn»? Etter å ha tenkt på et navn en dags tid, var det alltid en av oss som så ikke likte det lenger. Nå har vi blitt enige om Tira. Det ble ikke Pepsi, Karma, Silva, Wilja, Winja, Canya, Kiki, Fancy eller Mascot, navn som alle har vært veldig aktuelle hver sin dag, men hun kommer nok fortsatt også til å bli kalt «lille Nups», rosenknoppen og mye mer 🙂

Mandag 7/1:

Selv om Tira igår kveld raste rundt i hele stua og lekte, var hun på morgenen ikke helt sikker på om det grå teppet som ligger mellom rommet hun sover på og stua/kjøkken gikk an å gå på. Vi byttet til et teppe i en annen farge, men det hjalp ikke, men da Winnie kom opp trappa og stod logrende på øverste trappetrinn rett foran det grå teppet, da var det ingen nøling med å gå på teppet, og siden har hele stua vært helt ufarlig igjen 🙂

Vi gikk en tur til kirkegården med Winnie, og Tira var med, dvs. vi bar henne fram og tilbake, og så gikk vi en runde der med begge hundene i bånd. Skulle ikke tro Tira har fått minimalt med båndtrening, for forrige gang løp hun bare etter Winnie, men denne gangen gikk hun først.

Vel hjemme igjen var det mat og soving, og da hun våknet igjen, var Winnie SÅ glad for å se henne, og løp fram til rommet hvor hun lå for å hilse. Winnie er mye hos Tommy mens vi venner hundene til hverandre, vi tror spesielt Winnie trenger tid, og når vi har mulighet til det, kan vi ta det med ro, og dette ser lovende ut!

På kvelden var Ann-Cathrin innom en tur, og Tira var kjempeglad for besøk – hun ser ut til å bli litt tøffere for hvert besøk 🙂

Etterpå sov hun og Winnie i sofaen helt til vi skulle legge oss, og Tira sov videre på pc-rommet.

Tirsdag 8/1:

Ved fire-tiden våknet jeg av intens piping, da hadde hun spist opp maten sin i mørket og måtte ut. Ingen soving etter det, så glad jeg har byttet jobbedag og ikke skal på jobb før imorgen.

Ut på en liten tur oppover veien med begge hundene, og vi møtte flere barnevogner og løpende mennesker. Hun var litt forsiktig da barnevognene passerte, men så skulle hun løpe etter.

Vel hjemme igjen fant jeg ut at det er ikke teppene hun har reagert på, men lyder, så antagelig var det støvsugingen sist som ble litt for mye for henne, og nå idag var det sentrifugen på vaskemaskinen. Lyden kommer nok opp trappa fra vaskerommet, dvs. akkurat der det grå teppet lå, og sentralstøvsugeren går i veggen mot rommet hun ligger på.

Så da har vi jobbet litt med lyder idag, og å gå oppå nytt underlag. Jeg må lære henne å like lyd og å like og lage lyd. En ny papirinnsamlingssekk var et fint sted å begynne – den knitrer når man går på den.

Hun gikk raskt oppå den, og vi la litt aviser inni for å få litt balansetrening samtidig, og hun  fant mer som også kunne gjøres med den. Da hun begynte å leke med med leken sin oppå sekken, regnet vi med at den lyden var OK:

we-080113-0723

we-080113-0733

Hva mer har vi med lyd i….. Jo, Vidar skulle til å kaste plastikkboksen som kokosbollene jeg hadde kjøpt i Sverige var i, og den lager lyd (ikke anbefalt til annet enn små hunder og kun mens man selv følger godt med så de ikke får i seg den aller minste plastbit):

Det ble en ny aktiviseringsleke med godbiter i, for det var hulrom oppå, og hun prøvde det meste: Snute, labb, tunge, og vi la også godbit under så hun måtte skyve den bortover:

we-080113-0741

we-080113-0752

we-080113-0745

Ikke lang nok tunge:

we-080113-0760

Vi avsluttet da hun våget løfte den – veldig uklart bilde, men hun var veldig stolt:

we-080113-0777

Tore og Jon Vidar kom innom for å hilse på, og Tira fant et fang å krype opp i og noen hender å slikke på:

we-080113-0794

Hun ble veldig sliten etter så mye aktivitet, så hun sovnet i stua mens Tore og Jon Vidar var her:

we-080113-0801

Etter soving var det klart for mer lydøvelser, og jeg fant en lyseslukker i messing, som var fin å legge godbit inni, og jeg la den på parketten for å få mest mulig lyd. Hun både løftet, slapp den og dyttet den bortover, og fikk naturligvis tak i godbiten.

Winnie var ganske ivrig på å være med da hun hørte min rosing, så jeg satte Tira inn til Vidar og trente med Winnie isteden på bukking, danse rundt begge veier, sitt, dekk, rygge rundt meg og hand touch. Da vi var ferdige, gikk Winnie bort til Tira og pep fordi hun ville inn til henne, og Winnie gikk flere ganger ned i lekestilling foran porten Tira var bak, og Tira var like ivrig – ikke mange bjeff vi har hørt – men hun trodde bjeffing skulle føre til at hun kom ut til Winnie 🙂

Hver kveld har Tira hatt en raserunde i stua, men idag var vi på pc-rommet da raserunden begynte – utrolig hvor mange tepper hun kan få snudd opp ned på i løpet av svært kort tid! Hun hadde litt pølsetrening helt for seg selv, dvs. hun krøp under teppene i senga si:

we-080113-0803

Onsdag 9/1:
Jeg skulle på jobb, og Vidar skulle passe valp, noe han fant ut var heldagsjobb 😉 Tommy kom tidlig hjem, og de hadde gått en liten tur til naboen, og hadde også såvidt sluppet hundene litt sammen. Winnie ville leke, bare synd det er glatt alle steder og ingen steder å løpe på.

På kvelden dro Tommy og jeg med begge hundene på RT-gjengens trening i garasjen. Der var også Ylva, Lise og Anne-Kristi. Jeg hadde bare tenkt å la Tira hilse på menneskene siden hun foreløpig ikke har hilst på nye mennesker annet enn hjemme hos oss. Hun gikk rundt og rundt dem – rene juletrefesten – og mer overstrømmende hilsing ble det da de bøyde seg ned og begynte å dele ut godbiter 🙂

Trente litt tricks med Winnie, før vi gikk en runde med Winnie og Tira i garasjen. Deretter dro vi ganske snart hjemover igjen.

Reklamer

6 tanker på “Man 7/1 – ons 9/1: Tira heter hun :-)

  1. Det virker ikke som om du har tid til å kjede deg om dagen Solveig. Ikke at du har gjort det før heller men, det er jo full fart på dere hele dagen. Nala ville drepe støvsugeren når hun var liten men, det går greit å støvsuge nå. Fint og koselig navn.

    Liker

  2. For et koselig blogginnlegg! Det var virkelig et flott navn hun hadde fått – passet ei sånn lita sheltie-frøken godt syns jeg. Nydelig 🙂 Kos dere videre med sosialisering, miljøtrening, tilvenning av lyder og alt dere måtte foreta dere!

    Liker

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s