Søn 29/7: Skui-lekene

Årets høydepunkt: Skui-lekene!!! I år har Skui-gjengen 10-års jubileum, og dette skulle feires! Pga sommerens ustadige vær hadde vi leid klubbhuset, men været var strålende: Sol og blå himmel, men likevel ikke for varmt 🙂

Lekene skulle starte kl 11, og noen av oss møttes på Skui tre kvarter før. Merkelig hvor fort tiden går i hyggelig selskap! Jeg var ikke hjemme igjen før nærmere kl 18.

Selv om noen dessverre fortsatt var på sommerferie, ble vi likevel ganske mange: Aina, Ann-Cathrin, Anne Grethe, Elin, Gro A, Gro B, Kari, Karoline, Marlene, Mona, Monica, Nina H, Vigdis og Solveig.  I tillegg var en familie med en dansk-svensk gårdshund på besøk, Beate  og Démi var innom en liten stund, og fotografen «vår» Eivind Myklebost holdt ut hele dagen. Totalt 20 hunder 😀

Flagget ble heist og tunnel-banen bygget:

Vi startet med å trekke lag, og så var det en quiz som søsteren til Kari hadde laget, og hvor spørsmålene var hengt opp rundt fotballbanen. Dette skulle samtidig være litt oppvarming for hundene.

Deretter startet lagkonkurransen, hvor Winnie deltok på alt unntatt lineføring med sleiv og ball. Jeg tar med litt fra «reglene» i kursiv (det som ble utdelt finnes her:  skui-lekene-2012 – åpnes i word)

1) TUNNEL-LØP  

Banen skulle gås 2 ganger, og det var 10 poeng for 2 feilfrie runder.

Tunnel-løpet hadde jeg vært betenkt på å la Winnie delta på pga haltingen forrige uke, men jeg greide ikke la være….. Ingen problem med halting verken samme dag eller etterpå.

Jeg satte opp videokamera på stativ slik at det bare var en knapp å trykke på, men naturligvis glemte jeg bort hele kameraet til tunnel-løpet var over….

Eivind tok bilde av en lykkelig Winnie på tunnel-banen:

   Foto: Eivind Myklebost

2) LINEFØRING – SLALÅM:

Hund og fører går slalåm mellom 6 kjegler og tilbake. Fører har skje/sleiv med ball og hundens line i samme hånd. Motsatt lag kan lage forstyrrelser på 2 m avstand.

Timo og Kari i aksjon, og takket være Gro og Aina som var eksperter på å lage forstyrrelser, er ballen her i ferd med å nå bakken:

 Chilli med full fokus på ballen på sleiva:

 3) BUDSENDING

En lagkamerat holder din hund. Du løper fra mens du roper på hunden, og sender så hunden tilbake til laget ditt. Dine lagkamerater kan rope hundens navn, og når de har ropt, kan det andre laget også rope. 10 poeng hvis hunden kommer til ditt lag.

Vi var for opptatt med å lage forstyrrelser til å ha tid til å ta bilder, men Eivind knipset 12 år gamle Tyra, som skal sendes tilbake til sitt lag, og som ser ganske så interessert på Gros godbiter:

   Foto: Eivind Myklebost

4) AGILITY-TRICKS
Din hund skal ta tre forskjellige «agilityhindre», men  hindrene skal være mennesker uten hjelpemidler.

Winnie og jeg startet, og fikk de andre til å forme hopp, lengde og hjul – og som førstemann hadde jeg tid til å ta mye bilder etterpå:

Tunnel for små hunder:

 Tunnel for store hunder:

Lengde:  

Hjul:

Bord:

Hopp:

Elin og Trixie går slalåm:

5) FRI VED FOTEN I 8-TALL
rundt to personer fra motsatt lag, sittende på huk, hver med én godbit i begge hender. De har ikke lov å si noe/lokke på hunden, bare bevege hendene. Gå en gang med hunden på din venstre side og en gang med hunden på din høyre side. Belønning tillatt.

Winnie var veldig fornøyd med Ninas godbiter 😉

På bildet nedenfor er Mona og Xena i aksjon, for søstrene sisters viser seg igjen å være veldig like: Interessen for mennesker som frister med godbiter blir for stor:

6) BOWLING-BLI
Hunden skal være hos fører i bånd bak startlinje, mens fører spiller bowling (kaster ball mot 6 brusflasker med 3 baller til rådighet fra 5 meters avstand).

Noen av oss brukte medhjelper og belønning veldig aktivt. Jeg hadde testet ut kastingen hjemme (uten Winnie),  men trening hjelper definitivt ikke på alt!

Eivind tok bilde også av bowling-flaskene og en ball som treffer:

Foto: Eivind Myklebost

Innimellom lekene var det spising, grilling og kaker. Jeg hadde drømt om Pavlova-kaken siden sommerfesten, så Gro var så snill å bake den igjen, og Kari hadde bakt en kjempegod sjokoladekake. Vi hadde loddsalg, og jamen dekket ikke loddsalget leien av klubbhuset 😀

Loddsalg, premiebord og og kakebord:

2 tanker på “Søn 29/7: Skui-lekene

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s