Man 2/7: Ramsåsen i sol og regn

Ut på tur med Gro, Tilly og Izzy igjen 🙂 Vi måtte tilbake til Ramsåsen for å skjønne hvor vi gikk galt sist, og ikke minst prøve å finne turkassa til 10 på topp.

Vi startet oppover veien til Grønland, og skulle derfra gå til Haugsvollen – rene og pene hunder:

Sladrehunden i fint driv:

Fortsatt på blåmerket sti:

Vi gikk nedover til høyre for å se hvor vi hadde gått galt sist, og fant dette skiltet opp mot venstre:

Gro forsvant nedover, for hadde vi kommet motsatt vei, slik turbeskrivelsen la opp til, skulle vi «opp Ringikastet som er et skar opp i Ramsåsen med en 300 år gammel setervei som nylig igjen ble merket opp.»  «Nylig merket opp»…. På skiltet ovenfor var seterveien ryddet i 2008 – er det «nylig»?  Gro gikk nedover for å se om det var et annet skilt vi skulle følge, mens Winnie og jeg ble stående ved enden av «skaret»:

Gro kom tilbake, hadde ikke funnet noe skilt, så vi gikk oppover Ståvi setervei. I etterkant tror vi at det ville vært en sti lenger ned, men vi var fornøyd med stien vi hadde funnet:

Vi kom til en driftsvei eller kanskje var det en skiløype som gikk til høyre, og siden vi mente vi burde mer mot høyre (mot Skui-siden av Ramsåsen) gikk vi oppover den. Så forsvant skiløypa litt mot venstre, og dit ville ikke vi, så vi fant en liten umerket sti som gikk rett fram/litt mot høyre, og fortsatte på den.

Vi begynte å tro vi kunne komme til et utsiktspunkt:

«Stien» vår:

Aldri har jeg vel vært så overrasket som da vi plutselig fant krigsminnesmerket Ramsåsstua, som tyskerne ikke fant under krigen, og som vi heller ikke fant for tre dager siden! Den lå på nedsiden av stien helt inntil fjellveggen, men den gule «pipa» lyste godt opp foran oss på stien:

Nysgjerrige som vi er, klatret vi ned for å se, og hytta var veldig lite synlig også da vi gikk ned fra stien:

Noen er ekstra nysgjerrige:

Tilbake på veien kom vi til en myr, og Nike+ fortalte oss at vi måtte være ved siden av myra Breimåsen:

Vi fortsatte stien innover i blåbærlyngen (uten blåbær):

Jeg tror stien delte seg igjen, og at vi fortsatt ville mer mot høyre, for Nike+ fortalte oss at vi ikke var på riktig side av Ramsåsen. Antagelig var det enda en ås mellom oss og utsikten.

Vi fant en veldig fin sti, men de rene og pene hundene hadde vi visst mistet underveis:

Overraskelsen var stor da vi plutselig så dette skiltet! For første gang var det noe som stemte med turbeskrivelsen! Det var bare at vi kom dit fra en helt annen kant:

Videre sa turbeskrivelsen: «Først kommer du til en hvitmalt mursøyle, deretter noe som likner på en leirplass – her har Jutul IL målgang og drikkestasjon når de arrangerer Kantabakkløpet.  Turkassen er festet til treet midt på ”tunet” her»

YESSS – det stemte, og vi fant turkassen!!!

Sola tittet såvidt fram – for en utsikt det var der! Jeg finn følelse av å se utsikten fra et fly:

Mot Skui med Ståvivannet nærmest:

Kiel-ferga på vei utover:

Kuene beitet laaangt under oss:

Når jeg nå leser turbeskrivelsen, står det: «Fortsett stien enda et par hundre meter før du eventuelt raster. Her er en nydelig åpning mot skrenten». Vi gikk da ikke så mye som 200 m ??? Neste gang, kanskje….

Vi ble enige om å gå tilbake samme sti siden «vår» sti virket mye bedre enn bratte Kantebakken nedover. Vi har jo blitt vant til å ikke følge turbeskrivelsen og til å tro at det er enklere å finne fram ved å gå på umerkede stier :-).

Etter en stund fant vi ut at vi var ikke lenger på samme sti, men Nike+ fortalte oss at retningen ikke var så gal, så vi fortsatte, og stien var enda finere enn den vi hadde gått på til utsikten, og en fin rundtur ville det forhåpentlig bli.

En elv måtte krysses, og Winnie ser noe bekymret ut:

Stien endte der haren hoppet på fredag – greit å ha kjennemerker 🙂  Da var det bare å gå tilbake stien vi hadde gått på fredag. Det hadde begynt å regne, men det var ikke på langt nær så ille som sist 🙂

Vi begynner jo nesten å bli kjent i området! Kanskje vi må merke opp den 8,25 km-runden vi gikk istedenfor den bratte vi egentlig skulle fulgt:

Dessverre kommer Nike+ etter oppgraderingen i miles istedenfor kilometer, men det som er synd er at Nike-kartet ikke er som kartet  (fra ut.no) til høyre, da hadde det vært mye enklere å finne fram!

Reklamer

Én tanke på “Man 2/7: Ramsåsen i sol og regn

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s