Nytt år med glattis, tåke, snø og postkortvær

Begynnelsen av året var glatt, så det var vanskelig å gå og vanskelig å kjøre, og turene ble korte. Med Winnie har det vært en fordel, for et eller annet, antagelig nyttårsraketter som ble sendt opp på flere av de første turene våre på nyåret, har gjort henne, som ofte reagerer på lyder, til å bli livredd for mennesker, dyr, biler, gjenstander – egentlig det meste… Ser hun på lang avstand et menneske som kommer mot oss på veien, prøver hun febrilsk å  flykte med halen mellom beina. Både pga dette, men ikke minst fordi det har vært så glatt, har det blitt mer inneaktiviteter enn uteaktiviteter.

Candy er veldig fornøyd med det, og på bildet under kaster hun seg ivrig over små lokk med godbiter under:

 Winnie gjør det enklere: Hun løfter lokket opp med munnen for å få tak i godbiten:

På mandag 9/1 begynte det å snø, noe som førte til kaos på veiene, men jeg kom meg hjem fra jobb og opp bakken hjemme og var fornøyd, og endelig var det ikke like glatt.

Candy på vei opp enn snødekt trappa:

På tirsdag 10/1 planla Vidar og jeg langtur, og han ville gå til Europris i Griniveien. Vi gikk en tur med alle tre hundene først, og deretter ble Winnie med oss på langturen.

Også idag reagerte Winnie veldig på mennesker, og da vi gikk over idrettsplassen på skolen, ble hun lettere hysterisk da tre jenter skulle passere oss, men hun hadde også noen lengre og gode perioder innimellom.

Vi gikk turveier til Sauejordet, som her er passert:

   

Vi gikk under Griniveien og så på stien langs Golfbanen og jordene der, hvor det var tett tåke:

 Vidar hadde litt vondt i ryggen da vi startet, men etterhvert ble han verre og verre, og han gikk  saktere og saktere, men endelig kom vi til broen over Griniveien:

På hjemveien, hvor vi prøvde ut nye og ukjente veier, kunne Vidar omtrent ikke gå. Winnie og jeg gikk i forveien for å være sikre på at veiene førte dit vi trodde, og vi passerte Hosletoppen skole, hvor elevene strømmet ut, og endelig greide Winnie passere flere barn ganske normalt.

Pga Vidars rygg-/gangproblemer varte turen hele fire timer, og det ble sol, solnedgang, og det begynte å mørkne innen vi var tilbake ved Sauejordet, og fremdeles var det langt hjem:

Onsdag 11/1: Postkortvær:

Vidar har innsett at han må holde seg i ro, men 0 grader, blå himmel, snø og strålende sol lokket Winnie og meg ut på tur. Ikke så mye sol inne i skogen, men jeg hadde veldig lyst på en skogstur.

Vi gikk først gjennom skogen til Godthåb, og en dame vi møtte på stien, var «farlig» i følge Winnie, men hun var ikke like redd som dagen før:

Videre gikk vi en lang runde på Steinskogen Gravlund – deilig å kunne gå i sola:

Tilbakeveien gikk inn i skogen ovenfor Godthåb:

Deretter gikk vi veiene retning Neslia, og der møtte vi både hunder, mennesker, biler og barnevogner, som Winnie passerte normalt, så da kunne jeg endelig tro på at Winniei ikke ville få panikk og flykte slik at hun kunne slippes løs på «gress-slettene»:

Fredag 13 – ingen ulykkesdag!
Morten og pus kom innom igår kveld, pus blir over helgen, mens Morten idag dro til Gøteborg.

Vidar er en anelse bedre, og greier å komme seg ned til postkassa, men ikke lenger :-).

Sterk vind, 2 varmegrader og sol, og Winnie og jeg gikk ut på tur  – denne gangen nedover Kirkeveien for å kunne gå i sola (den varmet!!!) og for å få mulighet til å treffe (og trene på) endel «farlige» mennesker og kjøretøy.

Vi gikk til Karis jobb, men fikk ingen kontakt med Kari, så vi fortsatte turveien derfra. Vi passerte tre barnehager, flere mennesker, og naturligvis hauger med busser, biler og annet som Winnie for noen dager siden var hysterisk redd for, men dagens konklusjon er: Winnie er «normal» igjen 😀 Ingen reaksjon på annet enn lyden av bjeffende hunder fra andre siden av veien, men det har alltid vært farlig i følge Winnie  😉

Trening?
Hvordan trene en hund som reagerer på en lyd jeg ikke nødvendigvis får med meg….. Videoklippet nedenfor av Emily Larlham ga meg en god idé 🙂

Counter Conditioning av Kikopup (Emily Larlham):

En eller annen gang skal vi begynne også med dette:

Tilvenning til fyrverkeri:

Reklamer

6 tanker på “Nytt år med glattis, tåke, snø og postkortvær

  1. Vi har jo rakettproblemer med våre hunder også, måtte de forbys! – rakettene altså 😛
    Heldigvis har vi berget bra i år! Det har vært lite raketter utenom nyttårsaften, og da rømte vi fra byen 🙂
    Jeg brukte veldig lang tid på å lande Vilja etter i fjor, faktisk et par måndere. Håper jeg slipper det flere ganger. Hun får også flukttendenser og kan ikke slippes noe sted da..

    Liker

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s