Tir 22/6: Agility-trening på Skui

Ferie?
En slitsom feriedag hvor vi prøvde gå tur på morgenen før sola kom, men det greide vi ikke. Både Candy og Cory ser ut til å være plaget av varmen, selv om det ikke er særlig varmt, så turene blir korte. Etterpå var jeg ekstra flink med gresstrimmeren, og så antagelig helt grønn ut da jeg gikk i dusjen 😉 Morten kom på overnattingsbesøk, men jeg dro til Skui.

Agility-trening:
Tilstede på Skui:  Elin, Gro A, Nina, Kari O, Malin, Katrine, Solveig, og alle unntatt Katrine (som det var veldig hyggelig å endelig se igjen!) var med på tur. Winnie har roet seg utrolig bra når det gjelder de andre hundene!

 Begge dagens kombinasjoner var deler av Crufts-banene fra i år. 

Vi begynte på denne kombinasjonen (hvite nr), hvor det meste gikk greit på andre forsøk, for da hadde jeg skjønt hva jeg burde gjort på briefingen….:

 

På neste kombinasjonen fikk vi mer å jobbe med – fortsatt hvite nr:

Med mye hjelp (tusen takk, Kari) fikk vi tilslutt også til:

 • Fra hvite nr 6 til 7 uten å ta røret 8x eller hopp 2 (tenk jeg hadde ikke engang sett rørfellen da jeg briefet – er visst veldig ute av det meste i agility-sammenheng…)
 • Fra hvite nr 12 til 13 uten å ta 6 (det hadde sikkert gått hvis jeg hadde snudd motsatt vei, som ville vært mulig på Crufts-banen, hvor mønet og vippa ikke var med, men det tenkte jeg ikke engang på før jeg kom hjem…. )

Vi  kan med fordel trene mer på dette – dvs. jeg kan med fordel trene mer på det – for Winnie gjorde det jeg viste…..

 Må lære av Beate og få med det som faktisk gikk bra:

 • Bli ved start
 • Belønning med ball hvor Winnie tok seg seiersrunder inn på andre banehalvdel, men ikke enset den hunden som trente.
 • 1-6: Framforbytte etter 5 som planlagt. Jeg ble heldigvis påminnet dette ved briefingen så jeg prøvde ikke framforbytte mellom 4 og 5, som ikke ville gått bra.
 • 10-12
 • Mønefelt i 2 av/2 på som vi ikke har trent på nesten 9 måneder! (også jeg som begynte å ødelegge mønefeltene i fjor og tenkte å fortsette i år….)
 • 13-15: Bra reaksjon på sving fra møne mot rør (resten av banen trente vi ikke på) 

For å se hvordan de 9 første hindrene + de siste 2 hindrene  i «vår» bane  kan tas – er her et klipp fra Crufts:

Jeg ble i dag minnet på en bane fra i fjor høst hvor vi fikk akkurat samme utfordringer som i dag. Pga min manglende bevegelighet helt fra jeg startet å trene Winnie, har vi trent mye avstand. Dermed søker Winnie vekk fra meg og tar hindre, noe som ble en utfordring i fjor og i dag. Jeg må lære Winnie at det også er OK å være nær meg!

En veldig hyggelig trening, hvor jeg kunne skrive opp enda mer på lista over alt vi skal trene på, men det er jo flott å ha masse å trene på, og det positive er jo at jeg faktisk forventet meg problemer akkurat der det skjer – med ett unntak! Var ikke hjemme før kl 22:30, for det er jo veldig hyggelig å ha tid til å skravle også 😀

Treningsplan:
Må huske treningsplanen jeg lagde før sesongen begynte, for den viser seg å være veldig riktig!  Her har jeg bl.a. nevnt en bane fra den siste treningen   jeg var på ifjor, 7. oktober, hvor jeg skriver at vi har trent for mye avstand, og jeg skrev videre at det var mye som trengte mer trening når jeg greier løpe igjen,  og det greier jeg nå!!! Har til og med nevnt hva som må trenes på neste hagetrening – og dagens trening viste at vi har ikke blitt bedre ved å ikke trene i vinter 😉

2 tanker på “Tir 22/6: Agility-trening på Skui

 1. Tusen takk for all hjelp i går!! 🙂 Det var bare så utrolig morsomt og DEILIG å kunne gå flere hindere igjen!! Også så morsomt som det så ut som Timo hadde det!! Hjelpen din er bare gull verdt, Solveig!! 🙂 Du glemte forresten å nevne på positiv lista iveren og ikke minst farten til Winnie!!! den har iallefall ikke blitt dårligere!!!!

  Liker

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s