Søn 21/2: Etter neste uke er det vår!!!

Denne helgen har jeg følt vi har vært på fjellet med snøstorm og kulde, men neste helg……

1 times tur på fredag ettermiddag, og 1/2 times tur i 10 kuldegrader på lørdag,  og på den halvtimen fikk vi dekket mer enn dagsbehovet vårt for veldig frisk luft, sno med virvlende snø fra alle kanter og ikke minst kulde!

Med unntak av idag har det snødd og blåst mye siste tiden, men hvor snøen har blitt av, er et mysterium, for det har maks kommet 5 cm her siden  torsdag. Vi må ha vært heldige, for andre steder i nærheten snakker folk om  30-60 cm.

På søndag  viste gradestokken -14 grader, men både Winnie og jeg greide gå ganske greit, og sola tittet fram, så det ble en herlig tur på over to timer.  Vi gikk via diverse omveier til motsatt ende av Sauejordet og tilbake via like mange omveier. På dette bildet var det liksom snøskavlene som dekker mesteparten av stien som skulle komme fram – ikke lett å se:

XX210210-6083-tur

På tur forrige helg gjemte en hundeier med flatcoated retriever seg bak en bil da hun så oss. Vi lurte på hvorfor, men skjønte grunnen  idet hunden bjeffende bykset fram for å ta Winnie som gikk først, men eieren greide akkurat å stoppe den fra å kaste seg over Winnie. Etter denne episoden har Winnie hatt problemer med å passere andre hunder, og turen igår gikk heller ikke særlig bra. Idag var vi derfor bestemt på å gå mot Sauejordet i håp om treffe hunder i bånd så vi kunne få trent på passering.

Vi startet slik vi startet for noen år siden:  Belønnet våre hunder for å være rolige når hunder passerte på lang, lang avstand:

XX210210-6079-candy-winnie

Etter en stund traff vi en sort storpuddel-hann, som av en eller annen grunn skulle passere oss flere ganger, og endelig fikk vi jobbet mer positivt med passeringssituasjonen, og etter dette gikk alle hunder vi passerte bra 🙂 Håper dette betyr at vi er over det verste!

Det er fare for at vi er i ferd med å venne oss til denne kulda, for vi syntes det var deilig ute, men gradestokken viste såvidt over -12 grader da vi kom hjem.

Det beste med slike turer i kulda er det å komme inn igjen i varmt hus, ikke minst til nystekte rundstykker og  boller + varm sjokolade med krem! Tommy hadde nemlig vært svært så produktiv mens vi var borte, og kom bort til oss med masse smaksprøver 🙂

Ikke mye uteliv etter disse kalde turene, men en liten oppdatering av trickssiden på hjemmesiden min  inspirerte til litt trening, noe både Candy og Winnie var veldig fornøyd med.

Vidar fant et par nye baller, og Winnie rakk å tygge i stykker Candy’s ball før Candy fikk den, men det spilte da ingen rolle:.

.
.
.
Winnie i gang med å tygge i stykker også sin ball:
.
Reklamer

3 tanker på “Søn 21/2: Etter neste uke er det vår!!!

Det er hyggelig med en kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s